MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szczaw, którego zbiory rozpoczynają się właśnie w maju jest...
fot. JuliaLototskaya / GettyImages

Co jeść w maju? Te sezonowe warzywa i owoce kuszą smakiem i kolorem. Warto kupować je wiosną! Będą pyszne i zdrowe

Szczaw nie dla każdego

Szczaw, którego zbiory rozpoczynają się właśnie w maju jest bogaty w witaminę C, żelazo oraz beta-karoten. Tuż obok botwinki, jest on najbardziej kojarzony z wiosennymi zupami, najczęściej bowiem wykorzystujemy go do gotowania zupy szczawiowej. Ze względu na zawartość kwasu szczawiowego powinny unikać go osoby mające problem z nerkami, sercem, stawami, a także ze zwiększonym ryzykiem rozwoju osteoporozy.

Zobacz również

Festyn Magii i Rzemiosła "Zlot Czarownic'' w Będzinie.Magiczne wydarzenie dla każdego

Festyn Magii i Rzemiosła "Zlot Czarownic'' w Będzinie.Magiczne wydarzenie dla każdego

Głośna sprawa przemytu ludzi autostradą A4. Zapadły wyroki

Głośna sprawa przemytu ludzi autostradą A4. Zapadły wyroki

Polecamy

Koniec z ograniczeniami bezpłatnych leków dla seniorów. Nowa lista darmowych leków

Koniec z ograniczeniami bezpłatnych leków dla seniorów. Nowa lista darmowych leków

3 triki psychologiczne. Dzięki nim będziesz prezentować się bardziej atrakcyjnie

3 triki psychologiczne. Dzięki nim będziesz prezentować się bardziej atrakcyjnie

Owoce, które pomagają leczyć jaskrę. Naukowcy z Polski opracowali z nich kapsułkę

Owoce, które pomagają leczyć jaskrę. Naukowcy z Polski opracowali z nich kapsułkę