MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiełbasa to ważny dodatek, bez którego wiele osób nie...
fot. Photo Mix/pixabay.com

Te dodatki zepsują żurek. Przez nie możesz się rozchorować. Unikaj ich, a zupa będzie zdrowsza. Sprawdź, jak nie zepsuć żurku na Wielkanoc

Kiełbasa

Kiełbasa to ważny dodatek, bez którego wiele osób nie wyobraża sobie żurku. Jednak trzeba zdawać sobie sprawę z tego, że jest to produkt przetworzony zawierający spore ilości konserwantów i wzmacniaczy smaku. Poza tym kiełbasa robiona jest z czerwonego mięsa, które Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) uznała za czynnik rakotwórczy. Zawiera też duże ilości soli, której nie powinny w nadmiarze stosować osoby chorujące na nadciśnienie.

Należy więc spożywać jej jak najmniej. Wybierając natomiast kiełbasę do żurku lepiej przeczytać jej skład, powinien on być jak najkrótszy i nie zawierać substancji chemicznych takich jak glutaminian monosodowy czy azotyn sodu. Warto również kupować produkty od sprawdzonych, lokalnych producentów.

Zobacz również

Szalona potańcówka w Starachowicach. Prezydent w roli głównej [WIDEO, NOWE ZDJĘCIA]

Szalona potańcówka w Starachowicach. Prezydent w roli głównej [WIDEO, NOWE ZDJĘCIA]

PKP na dworcu w Szklarskiej Porębie Górnej planuje uruchomić hostel i bar

NOWE
PKP na dworcu w Szklarskiej Porębie Górnej planuje uruchomić hostel i bar

Polecamy

Ostrzeżenie IMGW dla Wielkopolski. Dziś bardzo silne burze!

AKTUALIZACJA
Ostrzeżenie IMGW dla Wielkopolski. Dziś bardzo silne burze!

Poznaliśmy Miss Polonia Naszemiasto.pl 2024. Która z kandydatek wygrała?

Poznaliśmy Miss Polonia Naszemiasto.pl 2024. Która z kandydatek wygrała?

Uważaj! Ten przysmak dla psa może go zabić albo skrócić jego życie

HIT DNIA
Uważaj! Ten przysmak dla psa może go zabić albo skrócić jego życie