MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dieta obfitująca w cukier zwiększa ryzyko wystąpienia kilku...
fot. stockking/freepik

To najgorsze produkty dla twojego układu odpornościowego. Nie jedz ich, jeśli nie chcesz chorować

Słodycze i słodkie napoje

Dieta obfitująca w cukier zwiększa ryzyko wystąpienia kilku chorób przewlekłych (m.in. choroby wieńcowej serca i cukrzycy typu 2), a także ograniczać zdolność układu odpornościowego do zwalczania chorób. Co więcej, wykazano, że wysoki poziom cukru we krwi może zaburzać funkcjonowanie bariery jelitowej i zaburzać równowagę bakterii jelitowych, co może zmieniać odpowiedź immunologiczną i zwiększać podatność organizmu na infekcje.

Ograniczenie spożycia żywności i napojów o wysokiej zawartości dodanego cukru (ciast, lodów, słodyczy i słodkich napojów) może poprawić ogólny stan zdrowia i korzystnie wpłynąć na układ odpornościowy.

Zobacz również

Widzew na zgrupowaniu. To był naprawdę intensywny dzień

Widzew na zgrupowaniu. To był naprawdę intensywny dzień

Czołowy raper wystąpił w Krakowie. Na koncercie reprezentanci Polski i piłkarz Legii

Czołowy raper wystąpił w Krakowie. Na koncercie reprezentanci Polski i piłkarz Legii

Polecamy

Kontakt z tymi owadami może zabić. Nie tylko Ewa Sałacka zmarła „od osy”

O TYM SIĘ MÓWI
Kontakt z tymi owadami może zabić. Nie tylko Ewa Sałacka zmarła „od osy”

Przegląd czerwca w Kostrzynie

Przegląd czerwca w Kostrzynie

Koniec rynku pracownika w transporcie?

Koniec rynku pracownika w transporcie?